In 1980 heb ik mijn eerste hond , de duitse herder York aangekocht en ben gestart met africhting ( in de VVDH kringgroep MTG Diest).

Met York heb ik verschillende wedstrijden gespeeld (80) waaronder 5 VVDH kampioenschappen , en was ik provinciaal kampioen van Brabant in '83.

Ook ben ik sinds '83 ook gebreveteerd pakwerker, instructeur en spoorlegger van zowel FCI ( KUSH) als VVDH.

Na 5 jaar getraind te hebben in MTG Diest ben ik in '85 overgestapt naar VVDH KG Veerle,waar ik steeds pakwerker en instructeur ben geweest  en verschillende jaren bestuurslid was, ik oefen en ben nog steeds lid van KG Veerle. 

Van '85 tot '88 heb ik enkele Duitse herders tot SCHh 3 (IPO 3) gebracht.

In '88 heb ik Natz von Tegelhous als pup aangekocht en heb de VVDH 3 maal vertegenwoordigd op het WUSV wereldkampioenschap '93-'94 en '95 en ben ik WUSV wereldkampioen geworden in 1993 in Nijmegen (Nederland). 

In '97 ben ik in het bezit gekomen v.d. pup Task von Haus Milinda (een zoon van Natz) , met deze hond heb ik twee maal de interland Belgie - Holland gewonnen en ben ik VVDH kampioen geworden.

Spijtig genoeg heb ik Task op de leeftijd van 5 jaar uit de sport moeten terug trekken wegens een opgelopen kwetsuur.

Vanaf 2003 heb ik getraind met de DH reu Capri Galan Nalag die ik tot SCHh 3 heb gebracht maar wanneer de doorbraak naar de top zich aankondigde hem ook door kwetsuur heb moeten terug trekken uit de sport.

Vanaf 2005 was ik in competitie met Yente Romanishel waarmee ik net de selectie voor het WUSV wk 2006 gemist heb maar heb megeselecteerd voor de interland Belgie-Holland 2006 , en die ik ook gewonnen heb, ook was in training met mijn jonge hond Darco von der Daelenberghütte , waarmee ik BH , socialisatie en SCHH 2 behaald heb , maar heb ik moeten stoppen wegens rug probleem.

Ook ben ik in wedstrijd met Rayos vom der Mohnwiese (geb.23/04/2009) en waarmee ik schH 3 heb.

Vanaf 2011 ben ik in training met de Dobermann , Hayco van't Genebos waarmee ik tot nu toe BH , socialisatie test , CQN pakwerk en CQN speuren behaald heb.

Ook ben ben ik momenteel bezig met mijn jonge reu (geb.05/12/2010) Lord Galan Nalag .

Ook ben ik sinds enkele jaren lid van de alle rassenclub OTV Lummen.

Vanaf 1998 ben ik ook gevraagd voor seminars in verschillende landen .

Vanaf 2001 ben ik regelmatig in Noorwegen voor seminaars en training , en heb ikzelf tweemaal deelgenomen voor Noorwegen in '03 en '04 op het IDC wk ( Dobermann wereldkampioenschap).

Ook ben ik gevraagd als coach en pakwerker voor het IDC WK team van Noorwegen in '03,'04,'05 ,'06 en 2007 , het WUSV WK team van Tsjechie in '04 en het FCI WK team van Noorwegen in '05.

Gilbert Coudron